Αρχική Παρακολουθώ 15 παράξενα φυσικά φαινόμενα που μας υπενθυμίζουν πόσο μοναδική είναι η φύση!

15 παράξενα φυσικά φαινόμενα που μας υπενθυμίζουν πόσο μοναδική είναι η φύση!

2131
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Η Γη είναι ένα εκπληκτικό μέρος με πολλές φυσικές εκπλήξεις που μας προκαλούν δέος. Έξω από την πόρτα μας, υπάρχουν εκπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν στη φύση, αλλά δεν βλέπουμε κάθε μέρα. Ορισμένα από αυτά τα φαινόμενα είναι σπάνια και απίστευτα, αλλά συμβαίνουν πραγματικά.

Εκτός από αυτά, τα παράξενα και ιδιαίτερα που συμβαίνουν, θα σας κάνουν να εκτιμήσετε περισσότερο τον υπέροχο πλανήτη στον οποίο ζούμε.

Διπλό ουράνιο τόξο:

http://stixovoli.com/15-paraksena-fusika-fainomena-photo
Lauri Cosonen

Ένα διπλό ουράνιο τόξο, είναι ακριβώς όπως οποιοδήποτε κανονικό ουράνιο τόξο. Αυτό το φοβερό φυσικό φαινόμενο, συμβαίνει όταν ο ήλιος αντικατοπτρίζεται περιστασιακά σε μια σταγόνα βροχής δύο φορές.

Ριγέ παγόβουνο:

http://stixovoli.com/15-paraksena-fusika-fainomena-photo
Walter Huber

Καθώς λιώνει το νερό και τελικά παγώνει και πάλι, ορισμένα σωματίδια όπως το χώμα, μπορούν να παγιδευτούν μεταξύ αυτών των στρωμάτων πάγου. Το αποτέλεσμα είναι μια ριγέ επιφάνεια.

Ουράνιο τόξο φωτιάς:

http://stixovoli.com/15-paraksena-fusika-fainomena-photo
Jeff Kubina

http://stixovoli.com/15-paraksena-fusika-fainomena-photo
Schristia

Αυτό το φυσικό φαινόμενο συμβαίνει όταν το φως του ήλιου πέφτει σε παγωμένους κρυστάλλους πάγου που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, σε σύννεφα θύσανοι (είδος σύννεφου). Οι επιστήμονες αναφέρονται σε αυτό το φαινόμενο με το πιο επίσημο όνομά του: «περιοριζόντιο τόξο (circumhorizontal arc)».

Στήλες βασάλτη:

http://stixovoli.com/15-paraksena-fusika-fainomena-photo
dwolfgra


Lagrima

Μοιάζουν με τεχνητές στήλες αλλά στην πραγματικότητα είναι φυσικές. Έχουν ως επί το πλείστον εξαγωνικό σχήμα και αποτελούνται από παχιά λάβα που κρύωσε γρήγορα.

Βροχή ζώων:


Matthew Hoelscher

Οι υδροστρόβιλοι (ανεμοστρόβιλοι που σχηματίζονται από ένα σώμα νερού), κάνουν τα μικρά ζώα να παρασύρονται και να πέφτουν μακριά από το περιβάλλον τους.

Σύννεφα Ασπεράτους:


Alex Schueth


B.J. Bumgarner


Agathman

Αυτά τα ζοφερά σύννεφα, συνήθως εμφανίζονται πριν από την καταιγίδα με τους δυνατούς ανέμους. Κάτω από κατάλληλες συνθήκες, τα παχιά αυτά σύννεφα μοιάζουν με περίεργου σχήματος κύματα.

Πράσινη αστραπή:


Mila Zinkova


Colin Legg

Αυτό το οπτικό φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί για μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δύση ή πριν την ανατολή του ήλιου.

Μαργαρώδη σύννεφα:


Max Pixel


Thomas Larsen Røed

Αυτά τα σύννεφα είναι εξαιρετικά σπάνιο να καταγραφούν γιατί εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των σκοτεινών ωρών μετά το ηλιοβασίλεμα ή πριν από την αυγή. Μπορεί να είναι υπέροχα οπτικά, αλλά είναι καταστροφικά για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, συμβάλλουν στο σχηματισμό της τρύπας του όζοντος.

Κύματα βαρύτητας:


NASA

Οποιαδήποτε διαταραχή στην ατμόσφαιρα, όπως μια καταιγίδα ή ανοδικό ρεύμα, μπορεί να οδηγήσει σε ένα κύμα βαρύτητας.

Ογκόλιθοι Μοεράκι:


Maxpixel

Αυτές οι μεγάλες σφαιρικές πέτρες που βρέθηκαν στη Νέα Ζηλανδία, σχηματίστηκαν από θαλάσσια ιζήματα 60 εκατομμυρίων ετών.

Βιοφωταύγεια παλίρροιας:


Paul Fleming


Bruce Anderson


catalano82

Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, το φυτοπλαγκτόν στους ωκεανούς, αναπαράγεται γρήγορα και οδηγεί στο στρώμα της κόκκινης παλίρροιας (το χρώμα μπορεί να διαφέρει). Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, υπάρχει βιοφωταυγή ποικιλία φυκιών. Ονομάζεται Λάμψη της θάλασσας (Noctiluca scintillans) και δίνει μια πανέμορφη λαμπερή όψη στα νερά.

Foxfire:


YlemAsia-uncovered

Στο τέλος του καλοκαιριού, αυτή η απόκοσμη και μαγική λάμψη εμφανίζεται στα δάση. Αυτά τα βιοφωταυγή μανιτάρια ευδοκιμούν σε υγρούς, σαπισμένους κορμούς.

Κύλινδροι χιονιού:


Tom Kredatus


Miranda Granche

Αυτό το φυσικό φαινόμενο συμβαίνει όταν ένα παχύ στρώμα χιονιού πέφτει πάνω από ένα στρώμα πάγου. Με τις κατάλληλες συνθήκες, κομμάτια χιονιού κόβονται και κυλούν μαζεύοντας όλο και περισσότερο χιόνι καθώς πέφτουν.

Καταιγίδα κεραυνών:


Cesar sanchez007

Γνωστή και ως αιώνια καταιγίδα, αυτό το φαινόμενο ασταμάτητων αστραπών συμβαίνει κυρίως στον ποταμό Κατατούμπο της Βενεζουέλα.

Ψεύτικοι ήλιοι:


Jnimens


NOAA

Σχηματίζεται κατά τη διάρκεια εξαιρετικά κρύου καιρού, όταν οι κρύσταλλοι πάγου παρασύρουν τον αέρα σε χαμηλά επίπεδα.