Αρχική Παρακολουθώ 9 παράξενα ζώα που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν! – Φωτογραφίες

9 παράξενα ζώα που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν! – Φωτογραφίες

1108
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την ποικιλία των ζώων που κατοικούν στη Γη. Συχνά εκπλησσόμαστε ακούγοντας για ένα είδος πρώτη φορά ή ακόμη χειρότερα βλέποντας το!

Πάντως δεν είναι και για να απορεί κανείς με δεδομένο ότι τα αναγνωρισμένα – εκτός από τα έντομα – είδη ζώων αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι μόλις…1.367.555!

Εσείς τα έχετε ξανακούσει; 

Maned Wolf:

http://stixovoli.com/9-paraksena-zoa-den-kserate-uparxoun-photo

Αυτό το είδος λύκου έχει πραγματικά πολύ μακριά πόδια. Παρά το όνομά του (Maned Wolf) μοιάζει περισσότερο με αλεπού. Δεν σχηματίζει αγέλες ενώ συνήθως έχει ένα και… ισόβιο ταίρι σε όλη τη ζωή του.

Το φουντωτό ελάφι ή «βαμπίρ»

http://stixovoli.com/9-paraksena-zoa-den-kserate-uparxoun-photo

Αν και το όνομα του σημαίνει φουντωτό ελάφι ένα άλλο χαρακτηριστικό… κλέβει την παράσταση σε αυτό το ελαφάκι. Ο λόγος για τους ιδιαίτερα μεγάλους κυνόδοντες που θυμίζουν λίγο βαμπίρ.

Χταπόδι Ντάμπο:

http://stixovoli.com/9-paraksena-zoa-den-kserate-uparxoun-photo

Το χταποδάκι Ντάμπο θυμίζει φαντασματάκι στη θάλασσα. Τα πλαϊνά του πτερύγια που μοιάζουν έντονα με αυτιά είναι χαρακτηριστικά.

Ο αρουραίος της ερήμου:

http://stixovoli.com/9-paraksena-zoa-den-kserate-uparxoun-photo

Ο καραφλός αρουραίος είναι επίσης γνωστός ως το «κουτάβι της άμμου» ή ο αρουραίος της ερήμου και απαντάται κυρίως στην Ανατολική Αφρική.

Η αντιλόπη – «καμηλοπάρδαλη»:

Αυτό το είδος αντιλόπης έχει πραγματικά πολύ ψηλό λαιμό. Ζει στο Κέρας της Αφρικής.

Το θαλάσσιο Ντιγκόνγκ:

Το Ντιγκόνγκ είναι ένα υδρόβιο θηλαστικό που απαντάται στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού, σε ανατολική Αφρική και βόρεια Αυστραλία. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η διχαλωτή ουρά του.

Η μύραινα:

Η μύραινα ή σμύραινα είναι ένα υδρόβιο σπονδυλωτό που μοιάζει με χέλι. Έχει στόμα βεντούζα με μυτερά δόντια και γλώσσα σα γυαλόχαρτο. Μια ενήλικη μύραινα είναι παρασιτική. Κολλάει στα ψάρια και ρουφάει το αίμα τους.

Ο κάβουρας – «αράχνη»:

Ο κάβουρας – αράχνη ζει στα νερά της Ιαπωνίας. Έχει τα πιο μακριά πόδια από κάθε άλλο αρθρόποδο.