Αρχική Παρακολουθώ Η εταιρία Amazon κάνει τη πρώτη παράδοση πακέτου με drone!

Η εταιρία Amazon κάνει τη πρώτη παράδοση πακέτου με drone!

1016
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Η Amazon πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση δέματος με drone, στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC και άλλα ΜΜΕ, το πακέτο έφτασε με ασφάλεια στον προορισμό του στο Κέμπριτζ, 13 λεπτά μετά την παραγγελία του.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία αποκαλύπτονται σε βίντεο όπου φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η παραγγελία και η παράδοση, με ένα ηλεκτροκίνητο drone που πετούσε σε ύψος μέχρι 122 μέτρων. Η ιστορική για την Amazon αποστολή έγινε στις 7 Δεκεμβρίου, αν και δημοσιοποιήθηκε στις 14 του ίδιου μήνα.

Η Amazon γράφει ιστορία: Πρώτη παράδοση με drone

Βάση του drone είναι το κέντρο της εταιρείας στο Κέμπριτζ. Με το που φορτωθούν τα πακέτα, τα drones πηγαίνουν μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας στον χώρο εκτόξευσης.

Από εκεί απογειώνονται και πετούν αυτόνομα, φτάνοντας στον προορισμό τους μέσω GPS. Είναι ικανά να μεταφέρουν δέματα μέχρι και 2,7 κιλών.

Σκοπός της συγκεκριμένης υπηρεσίας (Amazon Air) είναι όλες οι παραγγελίες που γίνονται μέσω αυτής να παραδίδονται εντός 30 λεπτών. Η συγκεκριμένη δοκιμή αναμένεται να επεκταθεί σε πολλούς πελάτες που ζουν κοντά στην αποθήκη μέσα στους προσεχείς μήνες.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς περί ασφαλείας, η εταιρεία διαβεβαιώνει πως προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια, και ότι επί της παρούσης έχει άδεια λειτουργίας κατά τις ώρες της ημέρας, όταν υπάρχουν χαμηλής έντασης άνεμοι και καλή ορατότητα, αλλά όχι με βροχή, χιόνι ή συνθήκες παγετού.

Η εταιρεία έχει κέντρα ανάπτυξης Prime Air στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Αυστρία και το Ισραήλ, ενώ τα drones της δοκιμάζονται και σε άλλα σημεία του κόσμου.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ο πρώτος πελάτης που παρέλαβε την παραγγελία του με drone:

Στις 7 Δεκεμβρίου, ένας Βρετανός έμπορος, ο Richard B. που ζει κοντά στο Κέμπριτζ έγραψε ιστορία στην εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Έγινε ο πρώτος πελάτης της Amazon που παρέλαβε με drone την παραγγελία του:
μία συσκευή για την παροχή της υπηρεσίας Amazon Fire TV streaming και ένα σακουλάκι ποπ κορν!

Τα προϊόντα παραδόθηκαν 13 λεπτά, αφότου έγινε η παραγγελία.

Ο Βρετανός έμπορος είναι μέλος του προγράμματος δοκιμών Prime Air, που ετοιμάζει το δρόμο, ή καλύτερα τους αιθέρες, για τις στρατιές των drone, με τα οποία η Amazon θέλει να εξυπηρετεί τους πελάτες της στο μέλλον.

Η πτήση έγινε εντός συγκεκριμένης ζώνης, για την οποία οι βρετανικές αρχές έχουν επιτρέψει δοκιμαστικές πτήσεις drone.

Τους επόμενους μήνες, η Amazon θα καλέσει δεκάδες πελάτες της που μένουν κοντά στην έδρα της να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, η γενίκευση της υπηρεσίας θα χρειαστεί ακόμα πολύ χρόνο, καθώς η αδειοδότηση των πτήσεων drone για εμπορικούς λόγους αποδεικνύεται ιδιαίτερα περίπλοκη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις γίνονται στη Μ. Βρετανία, αφού στις ΗΠΑ οι κανονισμοί είναι πολύ πιο αυστηροί.

Δείτε το σχετικό βίντεο: