Αρχική Παρακολουθώ Δείτε τους 7 πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες σε όλο τον κόσμο!

Δείτε τους 7 πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες σε όλο τον κόσμο!

1000
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Ορμητικά νερά, άγρια δάση και απότομα βράχια συνθέτουν την εικόνα σε κάποιους από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες όλου του κόσμου.

Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο δημοφιλείς, ωστόσο το θέαμα που προσφέρουν σίγουρα «κόβει την ανάσα».

Δείτε λοιπόν τη λίστα με τους 7 πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες:

«Καταρράκτης της Φωτιάς», Yosemite National Park, Καλιφόρνια

Μοιάζει αρκετά με τρεχούμενη λάβα και όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα όταν ο καταρράκτης πέφτει τον Φεβρουάριο και με ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο ήλιος που δύει φωτίζει με τέτοιον τρόπο τον καταρράκτη, που δημιουργεί ένα μοναδικό φαινόμενο κάνοντας τον καταρράκτη να φαίνεται σαν λάβα. Και φέτος τον Φεβρουάριο έκανε τo «θαύμα του».

Καταρράκτης Baatara Gorge, Λίβανος

Πρόκειται για έναν καταρράκτη που ανακαλύφθηκε μόλις το 1952 και το νερό του πέφτει από ύψος 255 μέτρων μέσα σε σπηλιά, φαινόμενο ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Αποτελεί βέβαια αγαπημένο φυσικό αξιοθέατο των φωτογράφων τοπίων.

Καταρράκτες Ιγκουαζού, Βραζιλία-Αργεντινή

Συνολικά 275 καταρράκτες μικροί και μεγάλοι οι οποίοι σχηματίζονται κατά μήκος του ομώνυμου ποταμού και προκαλούν δέος. Βρίσκονται στα σύνορα Βραζιλίας και Αργεντινής και χωρίζουν τον ποταμό σε «πάνω και κάτω Ιγκουαζού».

Κάποιοι από αυτούς φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα αλλά οι περισσότεροι είναι κοντά στα 60.

Καταρράκτης Bigar, Ρουμανία

Προσφέρει μοναδικό θέαμα με τον τρόπο με τον οποίο πέφτει στο νερό. Ολόκληρη η περιοχή στην οποία βρίσκεται είναι προστατευόμενη και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Πολλοί κάνουν λόγο για σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Καταρράκτες Νιαγάρα, ΗΠΑ-Καναδάς

Οι γνωστοί καταρράκτες Νιαγάρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα. Αυτό που τους κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακούς είναι το πλάτος τους και αποτελούν δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Είναι επίσης οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική.

Καταρράκτης Bruarfoss, Ισλανδία

Αφήνει άφωνο όποιον τον βλέπει και η εικόνα εξηγεί το λόγο. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες φυσικά στολίδια της Ισλανδίας και πολυφωτογραφημένο. Συνηθίζουν να τον αποκαλούν και «μπλε καταρράκτη».

Καταρράκτες Βικτωρίας, Ζάμπια-Ζιμπάμπουε

Ή αλλιώς ο «Καπνός που βροντά». Δημιουργούνται από τον ποταμό Ζαμβέζη και ανήκουν στους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Το μέγιστο ύψος τους φτάνει τα 108 μέτρα και το πλάτος τους τα 1708 μέτρα.