Αρχική Ζω Μία διαδραστική εφαρμογή βρίσκει την ιδανική πόλη για εσάς!

Μία διαδραστική εφαρμογή βρίσκει την ιδανική πόλη για εσάς!

1280
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Όταν αποφασίζουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, το πρώτο πράγμα που κάνουμε (εκτός από τα εξασφαλίσουμε χρήματα και καλή παρέα εάν δεν είμαστε μοναχικοί ταξιδιώτες) είναι φυσικά να επιλέξουμε τον προορισμό.

Θεωρητικά αυτό μοιάζει εύκολο. Όλοι θέλουμε να πάμε σε κάποια πόλη για την οποία έχουμε διαβάσει κάτι, έχουμε δει κάποια φωτογραφία, κάτι μας έχει πει ένας φίλος.

Όλα αυτά όμως δεν είναι πάντοτε «εγγύηση» για ένα ταξίδι. Γιατί πολύ απλά το θέμα, όταν κάνουμε ένα ταξίδι, είναι να πάμε σε ένα μέρος που πραγματικά μας ταιριάζει και ανταποκρίνεται σε αυτό που ψάχνουμε, σε αυτά που εμείς έχουμε ως προτεραιότητα.

Σχετικά με την εφαρμογή Culturama:

Απαντήσεις λοιπόν στο ποιοι προορισμοί πραγματικά μας ταιριάζουν, μας δίνει η διαδραστική, διαδικτυακή εφαρμογή Culturama.

Στην αρχική σελίδα, θα δείτε να εμφανίζονται 10 επιλογές που αφορούν αυτά που θα θέλατε να σας προσφέρει ένας ιδανικός προορισμός. Εσείς θα πρέπει να επιλέξετε τρία εξ αυτών, κατά προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα θα πρέπει επιλέξετε μεταξύ: νυχτερινής ζωής, μουσείων, βιβλιοθηκών, εστιατορίων, μουσικής, σινεμά, θεάτρων, φεστιβάλ, μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και πολυπολιτισμικότητας.

Ολοκληρώνοντας αυτή την επιλογή εμφανίζεται ένας χάρτης με τις τρεις πόλεις που ανταποκρίνονται περισσότερο στα γούστα σας. Πατώντας πάνω σε κάθε μία από αυτές, στη δεξιά πλευρά βλέπετε χρηστικά στοιχεία για αυτή, μια μικρή περιγραφή του τι έχει να σας προσφέρει και ένα σχεδιάγραμμα που εμφανίζει το πλήθος των δραστηριοτήτων της.

Πατώντας δε στις ενδείξεις δίπλα στο μικρό κείμενο κάτω από το σχεδιάγραμμα εμφανίζονται, βίντεο, φωτογραφίες και ένα πιο αναλυτικό κείμενο με πολλές πληροφορίες για την πόλη ενώ πατώντας το βελάκι αριστερά της καρτέλας, αυτή γυρίζει και σας επιτρέπει να αλλάξετε, εάν θέλετε τις επιλογές σας.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει συνολικά 30 πόλεις ανά τον κόσμο και στις πέντε ηπείρους ενώ τα στοιχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων από το World Cities Culture Forum ενώ η εφαρμογή δημιουργήθηκε από το ΙΑU.

Η Ομάδα του IAU CULTURAMA Project management and coordination:

Carine Camors and Odile Soulard, Data analysis, storyboard, contents: Carine Camors, Frédéric Prévost, Matthieu Prin (WCCF), Adrien Simorre, Odile Soulard, Graphic design: Pascale Guery, Web Developer: Foad Ardalan, 3D Film: Xavier Opigez.