Αρχική Παρακολουθώ Γνωρίστε το Ice Hotel: Ένα διάσημο ξενοδοχείο από πάγο!

Γνωρίστε το Ice Hotel: Ένα διάσημο ξενοδοχείο από πάγο!

1273
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Από το 1989 στο Jukkasjärvi, ένα μικρό χωριό της Σουηδίας στις εκβολές του ποταμού Torne, με το εντυπωσιακό μήκος των 520 χιλιομέτρων, κάποιοι μετατρέπουν το παγωμένο του νερό σε ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από πάγο και χιόνι, που κάθε Άνοιξη λιώνει και κάθε χειμώνα έχει νέο design.

Γνωρίστε το Ice Hotel: Ένα διάσημο ξενοδοχείο από πάγο!

Ο λόγος για το Icehotel, το πρώτο ξενοδοχείο στο είδος του, που όμως από φέτος τον Νοέμβριο δεν θα κλείνει τους θερινούς μήνες αλλά θα λειτουργεί όλο το χρόνο, προσφέροντας μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία σε όσους αντέχουν το κρύο.

Γνωρίστε το Ice Hotel: Ένα διάσημο ξενοδοχείο από πάγο!

Το Icehotel 365, που άνοιξε πρόσφατα, είναι μια σταθερή κατασκευή με ηλιακή ενέργεια, που διαθέτει 20 σουίτες, ένα ice bar αλλά και μια γκαλερί με έργα τέχνης φτιαγμένα και αυτά από πάγο.

Στο ξενοδοχείο εκτός από παγωμένα δωμάτια θα βρείτε και ζεστά, αν και η όλη μαγεία βρίσκεται στα δωμάτια από πάγο. Καθένα απ’ αυτά διαθέτει κρεβάτι σκαλισμένο σε πάγο, καλυμμένο με δέρματα ταράνδου και ισοθερμικούς υπνόσακους.

Θα χρειαστεί βέβαια να πάρετε μαζί σας και κατάλληλα ρούχα, δηλαδή ισοθερμικά εσώρουχα και τα σχετικά για να αντέξετε τις πολικές θερμοκρασίες, αφού το ξενοδοχείο βρίσκεται 200 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο: