Αρχική Ιστορίες Ανθρώπων Before they pass away: Οι φυλές της Γης που κινδυνεύουν να αφανιστούν

Before they pass away: Οι φυλές της Γης που κινδυνεύουν να αφανιστούν

1583
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Πώς είναι να ζεις σαν νομάς, να μετακινείσαι από τόπο σε τόπο 5 με 10 φορές το χρόνο, να μένεις σε καλύβες που φτιάχνεις με τα χέρια σου υπό θερμοκρασίες που ακουμπούν τους -40 και να «εκτρέφεις» ταράνδους για το κρέας, το δέρμα τους, αλλά και ως μεταφορικό μέσο;

Αν ήσουν μέλος της φυλής Tsaatan, θα ήξερες, γιατί αυτή θα ήταν η ζωή σου. Ο φωτογράφος Jimmy Nelson έζησε δύο εβδομάδες με τους Tsaatan, όπως και με κάθε άλλη φυλή που μελέτησε, αποτυπώνοντας σε φιλμ την καθημερινότητά τους και μαθαίνοντας τα τελετουργικά τους.

Ακολούθησε μια φωτογραφική διαδρομή με 30 ακόμα φυλές, διάσπαρτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, μέσα σε διάστημα τρεισήμισι χρόνων.

Το φωτογραφικό λεύκωμα Before they pass away (Πριν χαθούν) κλείνει μέσα του τα τελετουργικά, τις συνήθειες, τη ζωή φυλών, που απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, ζουν στους δικούς τους ρυθμούς, σε ένα δικό τους «πολιτισμό», που καμία σχέση δεν έχει με το δικό μας.

Ο Nelson θέλησε με αυτό τον τρόπο να τους διαφυλάξει στη μνήμη μας, πριν οι φυλές αυτές χαθούν για πάντα. Το φιλόδοξο project του προγραμματίζεται να γίνει και ντοκιμαντέρ.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις φυλές που προσέγγισε ο Nelson:

Φυλή Maori, Νέα Ζηλανδία

Φυλή Kazakh, Μογγολία

Φυλή Tsaatan, Μογγολία

Φυλή Himba, Ναμίμπια

Φυλή Goroka, Ινδονησία και Παπούα Νέα Γουινέα

Φυλή Kalam, Ινδονησία και Παπούα Νέα Γουινέα

Φυλή Drokpa, Ινδία

Φυλή Karo, Αιθιοπία

Φυλή Asaro, Ινδονησία και Παπούα Νέα Γουινέα

Φυλή Rabari, Ινδία

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο: