Αρχική Ζω Γιατί οι σκέψεις διαμορφώνουν την πραγματικότητα σου

Γιατί οι σκέψεις διαμορφώνουν την πραγματικότητα σου

1182
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Σίγουρα έχεις ακούσει χιλιάδες φορές και με χίλιους διαφορετικούς τρόπους πως: «Γίνεσαι αυτό που σκέφτεσαι».

Οι σκέψεις οι οποίες δημιουργείς, μετατρέπονται συχνά σε προφητείες. Ανέμενε εκπληκτικά πράγματα να συμβούν σε εσένα και θα συμβούν. Το λένε όλοι, οι δάσκαλοι, οι σοφοί..

Αναρωτήθηκες ποτέ όμως το γιατί;

Στη πραγματικότητα αυτή η ιδέα είναι και η αλήθεια. Δεν πρόκειται απλά για κάποια εσωτερική φιλοσοφία. Είναι απλή λογική.

Και ορίστε το γιατί: οι ενέργειες που κάνεις κάθε μέρα δημιουργούν τα αποτελέσματα της ζωής σου.

Εφόσον λοιπόν η σκέψη έχει προηγηθεί της ενέργειας (η σκέψη ουσιαστικά είναι ο πρόγονος της απόδοσης), σε αυτό που θα επικεντρωθείς είναι και εκείνο που πραγματικά θα οδηγήσει την πραγματικότητα σου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Bejamin Disrael το απέδωσε εξαιρετικά όταν παρατήρησε πως: «ποτέ δεν θα πας υψηλότερα από τη σκέψη σου».

Κάνε μεγάλα όνειρα και η συμπεριφορά σου θα σε ακολουθήσει. Σκέψου κάτι μικρό και αυτό ακριβώς θα έχεις σαν αποτέλεσμα.

Αυτή η θεωρία πιάνει κάθε διάσταση της ζωής σου

Σκέψου ότι οι άνθρωποι είναι καλοί και στην ζωή σου θα συναντάς τέτοιους ανθρώπους. Και αυτή η συμπεριφορά θα γίνεται η πραγματικότητα σου, αφού οι άνθρωποι πράττουν όμορφα πράγματα για τους καλούς ανθρώπους.

Σκέψου ότι αξίζεις το καλύτερο και οι ενέργειες σου θα το αντικατοπτρίζουν. Οι καλές ενέργειες οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα.

Πίστεψε ότι θα έχεις μία μεγάλη καριέρα και αυτή η λαμπρή σκέψη θα διαμορφώσει τον τρόπο που εργάζεσαι και με τον τρόπο που παρουσιάζεσαι γενικότερα. Έχοντας αυτή την εξαιρετική συμπεριφορά θα σου παρουσιάσει μόνο εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είναι μια εκπληκτική θεωρία που είναι τόσο εύκολο να την παραβλέψεις επειδή είναι τόσο προφανής.

Συμπέρασμα:

Οι σκέψεις σου διαμορφώνουν την πραγματικότητά σου. Η σκέψη σου σχηματίζει τον κόσμο σου. Σε αυτό που θα επικεντρωθείς εκεί θα επεκταθείς καθώς και εκεί που θα σταθείς θα καθορίσει το πεπρωμένο σου.

Γράφει ο Μανώλης Ισχάκης