Αρχική Παρουσιάζω Η Κίνα αναγγέλλει πως θα καλύψει το ένα τέταρτο της χώρας με...

Η Κίνα αναγγέλλει πως θα καλύψει το ένα τέταρτο της χώρας με δάση ως το 2020

858
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Η Κίνα έχει αναγγείλει, μέσω μιας έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, ότι θα καλύψει σχεδόν το ένα τέταρτο της χώρας με δάση ως το 2020.

Το σχέδιο είναι να μετατραπεί η Κίνα σε «οικολογικό πολιτισμό» και να λειτουργήσει ως πρότυπο για τα μελλοντικά κτίσματα.

«Η ξεπερασμένη άποψη ότι ο άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει τη φύση και να αγνοήσει την διαθεσιμότητα των πόρων και του περιβάλλοντος, πρέπει να εγκαταλειφθεί εντελώς» ανέφερε ο Zhu Guangyao, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της κινεζικής οικολογικής έρευνας πολιτισμού και προωθητικής έρευνας.

Σε αρμονία με τη φύση

«Ευσυνείδητες προσπάθειες πρέπει να καταβληθούν για να ζήσουνμε σε αρμονία με τη φύση, η οποία επιτρέπει μια νέα προσέγγιση στον εκσυγχρονισμό που χαρακτηρίζεται από μια τέτοια συνύπαρξη.»
Η έκθεση επίσης έδειξε πως μέχρι το 2020 τα σχέδια της χώρας σχετικά με  την μείωση κατανάλωσης νερού κατά 23%, κατανάλωση ενέργειας κατά 15% και εκπομπής άνθρακα ανά μονάδα του ΑΕΠ κατά 18%.

Τα συμπληρωματικά σχέδια της Κίνας

Επίσης μέσα στα σχέδια της Κίνας είναι η αποκατάσταση του 35% των φυσικών ακτών, να αυξηθεί η κάλυψη βλάστησης των λιβαδιών κατά 56% και να διεκδικηθεί περισσότερη από τη μισή από την καλλιεργήσιμη έρημο στη χώρα.

Εάν βρίσκετε συμπαθητική την ιδέα αυτή, να είστε βέβαιοι πως θα τη μοιραστείτε με τους φίλους σας και να εμπνεύσετε κάποιον που ξέρετε. Όλα μπορούν να γίνουν δυνατά με λίγη έμπνευση!