Αρχική Ζω Mainichi: Η γιαπωνέζικη εφημερίδα που φυτεύεται και ανθοφορεί!

Mainichi: Η γιαπωνέζικη εφημερίδα που φυτεύεται και ανθοφορεί!

1744
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

«Η φυτική ζωή δεν είναι καλή μόνο για το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και τις διαθέσεις μας.»

Θέλοντας να συμβάλλει στην εκπαίδευση των αναγνωστών του, ο ιαπωνικός εκδοτικός οργανισμός Mainichi Newspapers δημιούργησε μια εφημερίδα που μπορείτε να φυτέψετε!

http://stixovoli.com/mainichi-giaponeziki-efimerida-anthoforei

Η Πράσινη εφημερίδα, η οποία αποτέλεσε προϊόν σύμπραξης με τη διαφημιστική εταιρεία Dentsu Τόκιο, είναι φτιαγμένη από χαρτί που περιέχει σπόρους από λουλούδια της Ιαπωνίας, αλλά κι από παπαρούνες, σκυλάκια και αγγλικές μαργαρίτες.

Για να κατασκευαστεί το χαρτί, η εταιρεία έφτιαξε ένα πολτό από ανακυκλωμένα χαρτιά το οποίο ανέμιξε με σπόρους. Τα θεματικά οικολογικά άρθρα και οι εικόνες τυπώθηκαν με μελάνια φυτικής προέλευσης ώστε το χαρτί να μην βλάψει τη γη.

http://stixovoli.com/mainichi-giaponeziki-efimerida-anthoforei

Οι αναγνώστες καλούνται απλώς να κόψουν μικρά κομμάτια από την εφημερίδα, να τα θάψουν μέσα σε λίγο υγρό χώμα και να περιμένουν πότε θα βλαστήσουν. Μία θαυμάσια «ανθηρή» ιδέα!

http://stixovoli.com/mainichi-giaponeziki-efimerida-anthoforei

Δείτε σχετικά βίντεο:

Οι νέοι δεν διαβάζουν εφημερίδες, αλλά πίνουν νερό. Για να προσελκύσει αναγνώστες νεαρής ηλικίας, η ίδια εφημερίδα σκέφτηκε να τυπώνει καθημερινά ειδήσεις πάνω σε μπουκάλια νερού.