Αρχική Μαθαίνω Μάθετε για τη «μυστική» πόλη στο κέντρο του Λονδίνου!

Μάθετε για τη «μυστική» πόλη στο κέντρο του Λονδίνου!

947
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Η μεγάλη πόλη (City) του Λονδίνου, είναι γνωστή για τα ιστορικά ορόσημά της, τους σύγχρονους ουρανοξύστες, τις αρχαίες αγορές και τις διάσημες της γέφυρες. Αποτελεί σίγουρα την πρωτεύουσα της οικονομίας του κόσμου και είναι σπίτι για πάνω από έντεκα χιλιάδες ανθρώπους.

Σίγουρα σκεφτήκατε, Τι; Έντεκα χιλιάδες μόνο;

Κι όμως είναι αλήθεια: Όμως η πόλη (City) του Λονδίνου είναι ένα διαφορετικό μέρος από το Λονδίνο. Αν και το Λονδίνο είναι επίσης γνωστό για τα ιστορικά ορόσημά του, τους σύγχρονους ουρανοξύστες, κ.ο.κ. όπως επίσης είναι σπίτι για την κυβέρνηση, τη βασιλική οικογένεια και άλλα επτά εκατομμύρια ανθρώπους.

Εάν κοιτάξετε όμως το χάρτη του Λονδίνου κατασκευασμένο από έναν προσεκτικό χαρτογράφο θα παρατηρήσετε πως έχει μία μικρή τρύπα κοντά στη μέση. Είναι εδώ όπου η Πόλη(City) του Λονδίνου, συνυπάρχει μέσα στη πόλη που ονομάστηκε Λονδίνο.

Παρά αυτά τα ενοχλητικώς κοινά ονόματα, τα δύο Λονδίνα έχουν χωριστά δημαρχεία και εκλέγουν ξεχωριστούς δημάρχους, οι οποίοι συλλέγουν ξεχωριστούς φόρους για να χρηματοδοτήσουν τη ξεχωριστή αστυνομία που επιβάλλει τους ξεχωριστούς νόμους!

Η μικρή αυτή «κρυφή» πόλη λοιπόν βρίσκεται στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, που μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ χρειάζεται άδεια εισόδου.

Το πασίγνωστο City του Λονδίνου, με τις αρχαίες αγορές και τις φημισμένες γέφυρες, όπου χτυπά η καρδιά του χρηματοοικονομικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν είναι μέρος της πρωτεύουσας της Αγγλίας. Στην πραγματικότητα το City του Λονδίνου είναι μια άλλη πόλη μέσα στην πόλη του Λονδίνου.

Η ιστορία του City του Λονδίνου:

Μέχρι το Μεσαίωνα ήταν η πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας. Οι Ρωμαίοι ίδρυσαν την πόλη «Londinium» στις όχθες του Τάμεση και με το πέρασμα των χρόνων η πόλη απέκτησε δύναμη. Ήταν τόσο ισχυρή, που ακόμα και ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής δεν μπορούσε να την κατακτήσει, έτσι, της αναγνώρισε μια σειρά προνομίων.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και άλλοι μονάρχες, που βρήκαν αδύνατο να κατακτήσουν την πόλη. Φοβούμενοι την ανάπτυξή της, ίδρυσαν άλλες πόλεις, όπως το Westminster που μετέπειτα «γέννησε» τη σημερινή πρωτεύουσα που αναπτύσσεται γύρω από το City.

Καθώς οι αιώνες πέρασαν, το Γουέστμινστερ μεγάλωσε και συγχώνευτηκε με τις κοντινές κωμοπόλεις περιλαμβάνοντας τελικά και το ξεχωριστό City του Λονδίνου. Ο κόσμος άρχισε να αποκαλεί ολόκληρη αυτή την ομάδα πόλεων «Λονδίνο». Το όνομα έγινε επίσημο όταν το Κοινοβούλιο ένωσε τις πόλεις κάτω από μια ενιαία κοινοτική κυβέρνηση με έναν ξεχωριστό δήμαρχο.

Tα προνόμια αυτά δεν έχουν χαθεί μέχρι και σήμερα. Ακόμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητάει άδεια για να εισέλθει μέσα στο City του Λονδίνου.

Οι κάτοικοι του City υπολογίζονται περίπου στους 11.000, σύμφωνα με τα τελευταία δημογραφικά στοιχεία, αλλά πάνω από 500.000 άνθρωποι δουλεύουν εκεί, καθώς αποτελεί επιχειρηματικό αλλά και οικονομικό κέντρο. Μάλιστα το City του Λονδίνου, εκτός από δικό του δήμαρχο και αστυνομία, διαθέτει και τη δική του σημαία!