Αρχική Παρουσιάζω Η νέα βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με ανοιχτή πρόσβαση σε...

Η νέα βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους

1135
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Η νέα βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ήρθε και είναι ανοιχτή σε όλους. Στεγασμένη σε νέο κτίριο, η καινούρια βιβλιοθήκη είναι δέκα φορές μεγαλύτερη σε μέγεθος από την προηγούμενη.

Καλύπτει 4.780 τ.μ. και η συλλογή της περιλαμβάνει 64.000 τόμους βιβλίων, 410 τίτλους περιοδικών, 5000 τόμους οπτικοακουστικού υλικού, μια σπάνια συλλογή παλαιών και πολύτιμων βιβλίων Τέχνης, μια ψηφιακή συλλογή αποτελούμενη από 12 βιβλία και 19 περιοδικά τέχνης, και μια συλλογή περίπου 500 χαρακτικών έργων – μερικά μάλιστα έχουν ανεκτίμητη αξία.

Η Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ είναι η αρχαιότερη και μεγαλύτερη βιβλιοθήκη εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα και μετρά 180 χρόνια ζωής. Το νέο κτήριο κατασκευάστηκε από την Α.Σ.Κ.Τ. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Σουζάνα και Δημήτρη Αντωνακάκη.

Οι μελέτες των χώρων, η σχεδίαση των υποδομών και η μετεγκατάσταση της Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ανατέθηκαν μετά από διαγωνισμό στον αρχιτέκτονα Διονύση Σοτοβίκη.

Στο ισόγειο έχει ένα μικρό αμφιθέατρο (80 θέσεων) για πολλαπλές χρήσεις, ψηφιακή βιβλιοθήκη, βιβλιοστάσια και αναγνωστήριο και είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα.

Στον πρώτο όροφο υπάρχουν βιβλιοστάσια, αναγνωστήρια, μικρότερες περιοχές μελέτης και ένα αίθριο.

Στο δεύτερο όροφο υπάρχει μια αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ φιλοξενείται επίσης η σημαντική βιβλιοθήκη/αρχείο του διακεκριμένου ιστορικού τέχνης Χρήστου Ιωακειμίδη.