Αρχική Παρουσιάζω Ινδία – Το Νέο Δελχί απαγορεύει το πλαστικό μιας χρήσης

Ινδία – Το Νέο Δελχί απαγορεύει το πλαστικό μιας χρήσης

1094
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Μετά από την απαγόρευση στις πλαστικές σακούλες το 2012, το Νέο Δελχί με νέα απόφαση του Εθνικού Πράσινου Δικαστηρίου της χώρας, απαγόρευσε και το πλαστικό μιας χρήσης όπως π.χ. ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα κλπ.

Η απαγόρευση αφορά στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Δελχί και εισήχθη μετά από καταγγελίες για παράνομη μαζική καύση πλαστικών και άλλων απορριμμάτων σε τρεις τοπικές χωματερές, που οδήγησαν στην αύξηση της ρύπανσης του αέρα.

Επιβολή προστίμου σε περίπτωση ρίψης πλαστικών σκουπιδιών:

Ο νόμος υποχρεώνει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Δελχί να φροντίσουν για την ασφαλή διάθεση των πλαστικών που δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν και προβλέπει  πρόστιμα μέχρι και 150 δολάρια, σε περίπτωση ρίψης πλαστικών σκουπιδιών στους δρόμους.

«Κάθε μία από αυτές τις χωματερές αποτελεί μία απεικόνιση του χάος που μπορεί να δημιουργηθεί για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων του Νέου Δελχί.

Η χρήση των αναλώσιμων πλαστικών απαγορεύεται πλέον σε ολόκληρη την επικράτεια του Νέου Δελχί. Η τοπική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αποθήκευση και χρήση των πλαστικών υλικών», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Σε ισχύ η απαγόρευση από τις αρχές του μήνα:

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του τρέχοντος μηνός. Το δικαστήριο κατεύθυνε όλες τις εταιρείες και δημόσιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση και αξιοποίηση των αποβλήτων.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η Ινδία είναι υπεύθυνη για το 60% των πλαστικών που απορρίπτονται στους ωκεανούς του κόσμου κάθε χρόνο ενώ ο αέρας στις πόλεις είναι 36 φορές πιο τοξικός από άλλες πόλεις όπως το Λονδίνο.