Αρχική Ιστορίες Ανθρώπων Φωτογραφίες από τον μαγευτικό κόσμο χιλίων παγωμένων καταρρακτών στις λίμνες Plitvice στη...

Φωτογραφίες από τον μαγευτικό κόσμο χιλίων παγωμένων καταρρακτών στις λίμνες Plitvice στη Κροατία

1460
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

«Πήγα πρόσφατα ένα σύντομο, αυθόρμητο φωτογραφικό ταξίδι. Μαζί με τρεις από τους φίλους μου αναχωρήσαμε από τη Βουδαπέστη για ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Κροατίας που περιβάλλουν τις λίμνες Plitvice.

Η συνολική έκταση του εθνικού πάρκου είναι 295 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και η επιφάνεια των λιμνών καλύπτουν τα 2!

Υπάρχουν δέκα έξι λίμνες οι οποίες τοποθετούνται από βορρά μέχρι νότο και εκτείνονται σε μια μορφή «γιρλάντας», η οποία κάθεται πάνω στα βουνά Kapela. Μέσα από μία διάρκεια εκατομμυρίων ετών, ο κολπίσκος Korana έχει χαράξει μια βαθιά κοιλάδα στις νότιες περιοχές ασβεστόλιθων του βουνού..

Ο σχηματισμός των λιμνών Plitvice ήταν επίσης αποτέλεσμα αυτών των μετασχηματισμών του εδάφους. Ο ασβεστόλιθος δημιουργεί τα αναχώματα, τις στρωματοειδείς φλέβες και άλλες δομές στους ποταμούς και τα ρεύματα Καρστ. (Αντίθετα με τους τυπικούς σχηματισμούς του ζεστού νερού, τα ιζήματα ηφαιστειακών τεφρών ασβεστόλιθων δημιουργούνται από το κρύο νερό εδώ). Το ακραίο μπλε χρώμα των λιμνών είναι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου γεγονότος Καρστ.

Ο σχηματισμός ασβεστόλιθων είναι μια συνεχής διαδικασία μέσα από την οποία, διαμορφώνονται διάφοροι καταρράκτες. Με τον καιρό, το νερό αλλάζει το κρεβάτι του, γεγονός που αφήνει την προηγούμενη κατεύθυνσή του ξηρή, αυξάνοντας έτσι τους νέους σχηματισμούς του αλλού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το Plitvice μοιάζει πάντα διαφορετικό!» αναφέρει ο Tamas Toth.

Περισσότερες πληροφορίες για τον δημιουργό:

Facebook: Tamas Toth

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες του:

http://stixovoli.com/photo-katarraktes-limnes-plitvice-kroatia

http://stixovoli.com/photo-katarraktes-limnes-plitvice-kroatia

http://stixovoli.com/photo-katarraktes-limnes-plitvice-kroatia