Αρχική Δημιουργώ Πώς να μεγαλώσετε Αλόη στο σπίτι σας και ποια τα οφέλη της...

Πώς να μεγαλώσετε Αλόη στο σπίτι σας και ποια τα οφέλη της για την υγεία!

1576
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Η Αλόη είναι ένα εξαιρετικά ευεργετικό φυτό το οποίο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι σπουδαίο για ενήλικες και παιδιά, καθώς είναι απόλυτα ασφαλές, και αντιμετωπίζει τα πρώτα συμπτώματα των ασθενειών.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού:

Η αλόη ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν με φυσικό τρόπο τον οργανισμό και βοηθούν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ασταθείς ενώσεις βλάπτουν την υγεία και προωθούν τη γήρανση.

Ως εκ τούτου, η κατανάλωση του χυμού αλόης θα σας παρέχει τις απαραίτητες ποσότητες αντιοξειδωτικών.

Ανακούφιση από φλεγμονές και πόνο:

Εάν χρησιμοποιείται τοπικά, η Αλόη Βέρα μπορεί να απαλύνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων και να ανακουφίσει τον πόνο της αρθρίτιδας. Η τακτική κατανάλωση της για 2 εβδομάδες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον πόνο και τη φλεγμονή. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε χυμό αλόης για μείωση της φλεγμονής.

Η Αλόη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι καταπληκτική στη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας ελκώδους κολίτιδας.

Καλύτερη πέψη και στομαχική λειτουργία:

Η τακτική χρήση της, προωθεί επίσης την απώλεια βάρους και παρέχει ενέργεια στο σώμα. Ο χυμός της είναι πλούσιος σε φυσικές ίνες που βοηθά την πέψη και βελτιώνει τις κινήσεις του εντέρου, ενεργεί ως καθαρτικό και αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα.

Για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, θα πρέπει να καταναλώνετε 60 ml χυμό αλόης σε καθημερινή βάση. Θα νιώσετε τα αποτελέσματά της 10 ώρες μετά από την κατανάλωση.

Παθήσεις του δέρματος:

Το φυτό αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο στις θεραπείες πολλών παθήσεων του δέρματος, και συχνά συμπεριλαμβάνεται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Επιταχύνει την αναγέννηση νέων ιστών του δέρματος, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα, και κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό, υγιές και λείο.

Λειτουργεί και ως θεραπεία σε εγκαύματα, φλεγμονές, τσιμπήματα εντόμων, αλλεργικές αντιδράσεις και φουσκάλες. Είναι απολύτως ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Θεραπεία του στόματος:

Λόγω των ισχυρών αντιμικροβιακών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων, η αλόη είναι αποτελεσματική στη θεραπεία πολλών παθήσεων των ούλων και γενικότερα του στόματος.

Είναι επίσης πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία που θα βοηθούν στην ανάπτυξη των κυττάρων και στη θεραπεία των ελκών του στόματος και των αιμορραγιών των ούλων. Η κατανάλωση του χυμού αλόης, θα κάνει τα δόντια σας υγιή και γερά.

Για τη θεραπεία των ούλων, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στα ούλα με φρέσκο ζελέ του φυτού, ή χρησιμοποιώντας αλόη σε σκόνη στο βούρτσισμα των δοντιών σας. Θα νιώσετε ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά.

Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να μεγαλώσετε αυτό το θαυματουργό φυτό στο σπίτι σας και να αποκομίζετε όλα τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.

Πώς να μεγαλώσετε τη δική σας Αλόη στο σπίτι:

Μπορείτε να τη καλλιεργήσετε από τους μίσχους ή τους σπόρους του φυτού.
Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα το βλάψετε μην κάνετε την φύτευση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πολλαπλασιασμού των φύλλων του και κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Για την καλλιέργεια της Αλόης είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί μείγμα χώματος, το οποίο περιέχει μειωμένη ποσότητα σε χαλίκι και άνθρακα για να αποφευχθεί η ανάπτυξη τύρφης, καθώς προκαλεί ζημιές στις ρίζες του φυτού.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν απαιτεί πολύ συχνό πότισμα. Ως εκ τούτου, μπορείτε απλά να το αφήσετε στη βεράντα κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς μπορεί να συγκεντρώσει την δροσιά.

Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές θα πρέπει να έχετε φυτό σας μέσα στο σπίτι. Μπορείτε περιστασιακά να εμπλουτίζετε το χώμα του με λιπάσματα που περιέχουν άζωτο και ανόργανα στοιχεία.

Μεταφύτευση:

Τα καλύτερα φυτά για μεταφύτευση είναι αυτά που είναι 5 ετών, καθώς είναι πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες. Μεταφυτεύετε τα νεαρά φυτά μία φορά το χρόνο και μετά τα 3 χρόνια, κάθε τρίτο έτος.

Αφαιρέστε το φυτό από την γλάστρα και χτυπήστε ελαφρά για να καθαρίσετε τη ρίζα του φυτού από το παλιό υπόστρωμα. Αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένες ρίζες, αλλά προσέξτε να μην αφαιρέσετε και τις υγιείς.

Μόλις φυτέψετε την αλόη, μην ρίξετε νερό για πέντε ή έξι ημέρες. Επίσης θα πρέπει να την τοποθετήσετε στη σκιά. Εάν αυτή η διαδικασία γίνει σωστά, σίγουρα θα παρατηρήσετε σύντομα την ανάπτυξη του φυτού σας!

Εάν χρησιμοποιήσετε σπόρους, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Οι σπόροι θα πρέπει να φυτευτούν το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, σε θερμοκρασία περίπου 21 ° C. Το χώμα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να περιλαμβάνει αρκετή άμμο, καθώς και λίγο άνθρακα και χαλίκι. Από τη στιγμή που το φυτό σας αποκτήσει δύο φύλλα, μπορείτε να το μεταφυτέψετε σε γλάστρες.

Καλή σας επιτυχία!