Αρχική Παρακολουθώ Πως μετέτρεψα διασωθέντα περιπλανώμενα ζώα σε τέχνη! – Φωτογραφίες

Πως μετέτρεψα διασωθέντα περιπλανώμενα ζώα σε τέχνη! – Φωτογραφίες

1098
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

«Οι φωτογραφίες μου «υπάρχουν» σε εκείνο το διάστημα μεταξύ των ονείρων και του ξυπνήματος. Στην ηλικία των 32, εργάζομαι αυτήν την περίοδο πάνω σε ένα βιβλίο του προσωπικού μου συλλέκτη τέχνης, σχετικά με το γεγονός της επετείου των 10 ετών της σταδιοδρομίας μου. Το πάθος μου για τη φύση, γέννησε την ιδέα να δημιουργηθεί μια συλλογή εννοιολογικής φωτογραφίας με άγρια διασωθέντα ζώα. Εδώ είναι μερικές από τις εμπειρίες που είχα εργαζόμενος πάνω σε αυτό το πρότζεκτ..» αναφέρει ο δημιουργός.

«Θαυμάζω τους ανθρώπους που αφιερώνουν το χρόνο τους, στη διάσωση των περιπλανώμενων ζώων, είναι ένα από τα καλύτερα είδη ανθρώπων! Απασχολούμαι 10 χρόνια ως ανεξάρτητος φωτογράφος και μπορούσα να συναντήσω τους ανθρώπους που έσωσαν τα άγρια ζώα. Ήταν πάντα μια μαγική στιγμή να κοιτάς την αφοσίωσή τους, πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Συνάντησα τον άνθρωπο που έσωσε ένα νέο θηλυκό ελάφι, το οποίο έχασε τη μητέρα του σε ένα «παιχνίδι» κυνηγιού. Τη φρόντισε και της έδωσε καταφύγιό, μεταξύ άλλων διασωθέντων ζώων. Μερικά χρόνια πριν, επισκέφτηκα έναν δασοφύλακα ο οποίος πήρε δύο πληγωμένες άγριες αλεπούδες υπό την προστασία του. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να τους φωτογραφίσω. Όλες οι ιστορίες έχουν χαρούμενο τέλος και μερικά από τα ζώα ήταν σε θέση να επιστρέψουν στην άγρια φύση όταν έγιναν καλύτερα..

Μετά από εκατό εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, θα επιθυμούσα να γιορτάσω αυτές τις ιστορίες, μεταξύ άλλων που τράβηξα τα τελευταία χρόνια, με τη δημιουργία ενός βιβλίου φωτογραφίας αποκαλούμενο «10 Έτη». Επιθυμώ να κάνω ένα βιβλίο, το οποίο θα τραβήξει την προσοχή κάθε ανθρώπου που επισκέπτεται το σπίτι σας. Επίσης ένα κομμάτι τέχνης για να σας κάνει παρέα εκείνο το ήρεμο βράδυ του Σαββάτου, όταν κρύβετε από τον υπόλοιπο κόσμο..»


Περισσότερες πληροφορίες: martinstranka.com / Book / Facebook


Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του βιβλίου «10 Έτη»:

http://stixovoli.com/pos-metetrepsa-diasothenta-periplanomena-zoa-texni-photo

http://stixovoli.com/pos-metetrepsa-diasothenta-periplanomena-zoa-texni-photo

http://stixovoli.com/pos-metetrepsa-diasothenta-periplanomena-zoa-texni-photo

http://stixovoli.com/pos-metetrepsa-diasothenta-periplanomena-zoa-texni-photo