Αρχική Επικοινωνώ Πώς βλέπουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τον δυτικό τρόπο ζωής;

Πώς βλέπουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τον δυτικό τρόπο ζωής;

1516
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών και δημοσιεύτηκε από το ΟΕ24 κατέγραψε πώς «βλέπουν» οι πρόσφυγες τους Αυστριακούς που τους φιλοξενούν στη χώρα τους.

Οι 900 πρόσφυγες που ερωτήθηκαν στην έρευνα προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με τη θρησκεία και την πολιτική.

Οι απαντήσεις που έδωσαν έχουν ενδιαφέρον για το πώς βλέπουν τον δυτικό τρόπο ζωής:

Το 90% απάντησε ότι είναι θετικά διακείμενοι προς το δημοκρατικό σύστημα.

Όμως το 40% κρίνει ότι οι Αυστριακοί ζουν «πολύ φιλελεύθερα».

Το 80% των ερωτηθέντων ήταν μοναχικοί νεαροί άνδρες ηλικίας 18-30 ετών, πράγμα που επιβεβαιώνει και τα επίσημα στοιχεία, δηλαδή ότι η πλειονότητα των προσφύγων-μεταναστών δεν ήταν οικογένειες και γυναικόπαιδα αλλά μοναχικοί άνδρες.

Το 60% δήλωσε ότι είναι ενεργά θρησκευόμενοι και το 30% ότι προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα.

Το 80% είναι της άποψης ότι πρέπει να επιτρέπεται να κυκλοφορούν οι γυναίκες τους με μπούρκες και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.

Μόνο το 2% δήλωσε ότι δεν είναι θρησκευόμενοι.

Στο πώς βλέπουν τους ανθρώπους άλλων θρησκειών, το 45%, κυρίως εκείνοι που προέρχονται από το Αφγανιστάν, είπαν ότι είναι κατώτερες του Ισλάμ.

Μόλις το 40% θα δέχονταν τα παιδιά τους να παντρευτούν αλλόθρησκους.

Ενώ το 90% απάντησε ότι συμφωνεί με τη δημοκρατία, προφανώς έχουν άγνοια τι σημαίνει δημοκρατία, διότι το 40% απάντησε ότι οι νόμοι της χώρας πρέπει να είναι θεοκρατικοί, δηλαδή να βασίζονται στη θρησκεία και στις θρησκευτικές εντολές. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα που διακήρυξε ότι οι νόμοι δεν προέρχονται από τον θεό αλλά από τον λαό και από τότε αυτό είναι η βάση κάθε κοσμικού δημοκρατικού δυτικού κράτους.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο φύλων, ενώ το 80% απάντησε ότι ασπάζεται την ισότητα, το 20% δεν θέλει οι γυναίκες να εργάζονται.

Το 37% θέλει ξεχωριστά γυμναστήρια και πισίνες, αρρένων και θηλέων δηλαδή και το 20% είναι υπέρ της ξεχωριστής θρησκευτικής εκπαίδευσης.

Ωστόσο, το σημαντικό δεν είναι τόσο το τι πιστεύουν άνθρωποι που πριν ένα χρόνο μόλις γνώρισαν το δυτικό τρόπο ζωής. Με τον καιρό εάν και εφόσον θέλουν, θα μπορέσουν να ενταχθούν μέσα στο δυτικό τρόπο ζωής και το δημοκρατικό σύστημα.