Αρχική Παρουσιάζω Πρώτη η Ελλάδα στα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα του Harvard!

Πρώτη η Ελλάδα στα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα του Harvard!

872
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Τα MOOCs (Massive Open Online Courses), είναι Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Και η Ελλάδα όχι μόνο είναι πρώτη χώρα σε αριθμό διαδικτυακών φοιτητών του Χάρβαρντ αλλά έχει και το υψηλότερο ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης των μαθημάτων.

Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα:

Σύμφωνα με τον επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, Στέφανο Τραχανά, η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στον κόσμο, με ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης μαθημάτων 13,6% των εγγραφόμενων στα μαθήματα, να κατορθώνουν να τα ολοκληρώνουν και να παίρνουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, ενώ ο διεθνής μέσος όρος είναι μόλις 4,3%.

Η Ελλάδα είναι πρώτη στον αριθμό διαδικτυακών φοιτητών στα MOOCs του Χάρβαρντ, τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών, δηλαδή με κριτήριο τον αριθμό εγγραφέντων φοιτητών ανά εκατομμύριο κατοίκων της χώρας προέλευσης. Το 13,6% από τους εγγραφομένους στα μαθήματα τα ολοκληρώνουν και παίρνουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Έτσι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο στον κόσμο ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης μαθημάτων, ποσοστό υπερτριπλάσιο από τον μέσο όρο, που είναι μόλις 4,3% όπως αναφέρει η έκθεση Evaluating Geographic Data in MOOCs.

Στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται η Ισπανία με μέσο όρο αποφοίτησης 12,72% και στην τρίτη θέση η Γερμανία με 12,68%. Τις πρώτες θέσεις στη συνολική κατάταξη καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες (240.000 φοιτητές), η Ινδία (54.000 φοιτητές) και ο Καναδάς (22.000 φοιτητές).