Αρχική Παρακολουθώ Βίντεο: Όταν οι θρυλικοί μοναχοί Σαολίν αψηφούν τη φύση και δαμάζουν το...

Βίντεο: Όταν οι θρυλικοί μοναχοί Σαολίν αψηφούν τη φύση και δαμάζουν το χιόνι!

1212
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Ισχυρή χιονοθύελλα ξέσπασε στο Χονάν στην κεντρική Κίνα, στις 22 Φλεβάρη του 2017. Ως επακόλουθο, το βουνό Σονγκ, όπου βρίσκεται ο ναός των Σαολίν, καλύφθηκε σε μεγάλο ποσοστό από το χιόνι. Παρά το τσουχτερό κρύο και τις αντίξοες συνθήκες, οι μοναχοί Shaolin βγήκαν ημίγυμνοι για να εξασκηθούν στις πολεμικές τέχνες, όπως κάνουν κάθε μέρα. Ανάμεσα τους, ένας μοναχός μόλις 6 ετών!

Η ασκητική ζωή, η σωστή διατροφή αλλά και η πολύωρη άσκηση σώματος και πνεύματος, αποτελούν τις σημαντικότερες αρετές στην καθημερινότητα των μοναχών Σαολίν. Η ιστορία τους αλλά και των πολεμικών τεχνών τους ξεκινάει πριν από 1.500 χρόνια..

Ο Ναός Σαολίν είναι πιθανότατα ένας από τους διασημότερους βουδιστικούς ναούς στον κόσμο, όχι μόνο λόγω των 1500 χρόνων ιστορίας του και τους Μαχητές Μοναχούς, αλλά κι επειδή είναι το λίκνο της Κινεζικής Διδασκαλίας Τσαν, κληροδότημα του Πατριάρχη Μπόντι Ντάρμα , των Πολεμικών Τεχνών, που είναι γνωστές σαν Σαολίν Κουνγκ Φουκαι τα Ιατρικά Μυστικά, τα αποκαλούμενα «Οι 3 Θησαυροί των Σαολίν».

Το αρχαίο Μοναστήρι είναι τοποθετημένο στα όμορφα βουνά Σονγκ, 8 μίλια μακριά από τη πόλη της Ντενγκ φενγκ και περίπου 50 μίλια νοτιοδυτικά της πόλης του Τζενγκ Τζόου, πρωτεύουσας της επαρχίας Χονάν.