Αρχική Παρακολουθώ Βίντεο: Ο γέρος και η θάλασσα – Η νουβέλα του Χέμινγουεϊ γίνεται...

Βίντεο: Ο γέρος και η θάλασσα – Η νουβέλα του Χέμινγουεϊ γίνεται animaton μικρού μήκους!

816
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Το μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα» αφηγείται την ιστορία ενός γέρου ψαρά, ο οποίος παλεύει απελπισμένα στον ωκεανό με έναν τεράστιο ξιφία. Η κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας γίνεται με την μορφή animation και ένα βίντεο μικρού μήκους από τον πολυβραβευμένο κινηματογραφιστή Αλεξάντερ Πετρόφ..

Ο γέρος και η θάλασσα, η ιστορία του γερο-ψαρά Σαντιάγκο και του ξιφία που ψάρεψε μετά από εβδομάδες ολόκληρες άκαρπων προσπαθειών, είναι ένα από τα τελευταία έργα του Χέμινγουαιη (κυκλοφόρησε το 1952) και αποτελεί το αριστούργημα του. Πρόκειται για μια αλληγορία, έναν πραγματικό μύθο για τις μάχες που δίνει ο άνθρωπος – μάχες κι αγώνες που πρέπει να τις εξουσιάζει με τέτοιον τρόπο, ώστε ακόμα και ο χαμός του να έχει αξιοπρέπεια και ν’ αποτελεί ταυτόχρονα μια νίκη. «Ο άνθρωπος καταστρέφεται, ποτέ δε νικιέται…»

Δημιουργημένο με την τεχνική της ζωγραφικής με κραγιόν παστέλ και λάδι πάνω σε επιφάνειες γυαλιού, το φιλμ έχει βραβευθεί σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Academy Award for Animated Short Film..