Αρχική Επικοινωνώ Βίντεο: «Το μοίρασμα» – Η ιστορία της 24χρονης Μελίνας που μοιράζει γεύματα...

Βίντεο: «Το μοίρασμα» – Η ιστορία της 24χρονης Μελίνας που μοιράζει γεύματα σε άστεγους και τοξικομανείς

1339
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Είδα ένα μικρό ντοκιμαντέρ για μια κοπέλα η οποία, ακολουθώντας τα βήματα του Άλλου Ανθρώπου και όσων προηγήθηκαν, προσπαθεί και κάνει κάτι καλό για τους συνανθρώπους της.

Η ιστορία της 24χρονης Μελίνας που ψωνίζει, μαγειρεύει και μοιράζει γεύματα σε άστεγους και τοξικομανείς στο κέντρο της Αθήνας.

Ζήτησα από τη δημιουργό του ντοκιμαντέρ (Μαρία Χαρίτου), να μας πει δυο λόγια σχετικά με την ιδέα της αλλά και την υλοποίηση του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ.

Η Μαρία Χαρίτου αναφέρει:

«Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Silver Lining έχει ως σκοπό να μιλήσει για την κατάσταση στο δήμο Αθηναίων, προβάλλοντας ανθρώπους οι οποίοι είτε έχουν πέσει θύματα της οικονομικής κρίσης, είτε των ναρκωτικών. Άνθρωποι απλοί και καθημερινοί, απλά πιο άτυχοι από μας.

«Πρωταγωνίστρια» του ντοκιμαντέρ είναι η Μελίνα, μια κοπέλα 24 ετών. Παρότι εργάζεται όλη την εβδομάδα, προσπαθεί να βρίσκει χρόνο, συνήθως τις Κυριακές, ώστε να παρέχει βοήθεια στους προαναφερθέντες ανθρώπους, με τη βοήθεια δύο φίλων της.

Ψωνίζει, μαγειρεύει και συσκευάζει γεύματα, τα οποία στη συνέχεια μοιράζει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, στο κέντρο της Αθήνας.

Την ακολούθησα μια Κυριακή στο “μοίρασμα” ώστε να γυρίσω ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το οποίο εν τέλει έλαβε την πρώτη θέση και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ ταινιών της σχολής μου.

Εννοείται βέβαια, πως σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν είναι ούτε η προβολή η δική μου, ούτε της πρωταγωνίστριας. Σκοπός του είναι, θεωρώ, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση οποιουδήποτε θελήσει να το δει και να βοηθήσει κι ο ίδιος, με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

Δυστυχώς δεν είχα τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνω ένα καλό μοντάζ στο ντοκιμαντέρ, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν εστίασα στο οπτικό κομμάτι αλλά στο θεματικό.»

Δείτε το Βίντεο: