Αρχική Ζω Βίντεο: Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την υγεία μας;

Βίντεο: Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την υγεία μας;

1439
0
Ακολουθήστε τη Χόβολη στο Facebook

Ένα αναλυτικό μάθημα από το κανάλι TED-Ed, μέσα από ένα βίντεο τεσσεράμισι λεπτών, το οποίο μας δίνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αξία που έχει ο ύπνος στη ζωή μας και τις επιπτώσεις της αϋπνίας..

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία μας, όταν δεν αναπαυόμαστε τις ώρες που θα έπρεπε και τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμόμαστε;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει υπολογίσει ότι το 30% των ενηλίκων και το 66% των εφήβων στερούνται τον ύπνο τους τακτικά. Γεγονός το οποίο δεν αποτελεί απλά μία μικρή δυσχέρεια: Το να παραμένουμε άγρυπνοι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες. Η Claudia Aguirre παρουσιάζει σε αυτό το βίντεο τι συμβαίνει στο σώμα και τον εγκέφαλό μας όταν παραλείπουμε τον ύπνο.

Η μελέτη του ύπνου ξεκίνησε από την περιέργεια έναν 15χρονου μαθητή το 1965, ο οποίος έμεινε ξύπνιος για 11 ημέρες, έτσι ώστε να δει πως θα αντεπεξέλθει χωρίς ύπνο.

Η επιστήμη σήμερα μας παρέχει στοιχεία που δείχνουν πως όταν χάνουμε τον ύπνο μας, κινδυνεύει η ψυχική μας ισορροπία, γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες όπως ο διαβήτης, η αύξηση βάρους κ.α. Σε ακραίες περιπτώσεις, η αϋπνία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.